Vecka 46: Veckans låt: Love Stimulation

22:15 0 Kommentarer

Jag är ledsen för att det inte blev någon veckans låt förra veckan. Det kommer att kompenseras med en bra mix senare i veckan!

Veckans låt är Love Stimulation. Håll i er nu för det här kommer bli en smått invecklad historia. Den tyska trion Humate bestående av Gerret Frerichs, Oliver Huntemann och Hans-Georg Schmidt bildades i början av 1990-talet. År 1993 släppte de Love Stimulation. En melodisk historia som kom att bli en av de mest hyllade låtarna i trancegenren någonsin och som skulle följas av otaliga remixar. Intressant i sammanhanget är att det aldrig var trions originalversion som kom att bli ihågkommen. Det var istället b-sidan som innehöll en remix av den tyska trancepionjären Paul van Dyk.
Vi spolar fram till 1998 och Love Stimulation kommer ut i en nyutgåva innehållandes bland annat remixar av Oliver Lieb och Blank & Jones. Samma år utkommer även Oliver Huntemann (som lämnade Humate några år efter att Love Stimulation kom ut) med sin nytolkning av Love Stimulation. Hutemann utger låten under sitt alias Kaycee. För att göra det hela ännu mer förvirrande så remixar Humate (som nu endast består av Gerret Frerichs) Kaycees version. Detta är i mitt tycke den definitiva tolkningen av Love Stimulation. Ett fantastiskt intro som mynnar ut i en 10 minuter lång melodisk hyllning till originalet från 1993.

Njut!

0 kommentarer: