Vecka 38: Veckans Låt: Mory Kante - Mogo Djolo (The Ambush remix)

21:29 0 Kommentarer

Ni som var med då det begav sig minns kanske Mory Kante , Guineas kanske största musikexport någonsin, som rönte stora framgångar i Europa i slutet av 80-talet med sin hit "Yeke Yeke". Låten blev senare en megahit i klubbscenen när den tyska duon Hardfloor gjorde en starkt acidinfluerad remix under 1994. Den blev så stor att den helt överskuggade en annan Mory Kantelåt som släpptes samma år, Mogo Djolo.
Mogo Djolo i sin tur remixades av det tyska musikgeniet Oliver Lieb under hans Ambush-pseudonym. Oliver Lieb lyckades med konststycket att bevara de afrikanska rytmerna och samtidigt slänga in hypnotyska syntmattor . Resulatet är häpnadsväckande och det är för mig ett mysterium varför den här skivan är såpass bortglömd idag. Definitivt bland det bästa Oliver Lieb producerat. Som fotnot kan jag tillägga att låten var den officiella uppsatslåten när jag och mina studiekamrater var mitt uppe i uppsatsskrivandet när jag pluggade i Skottland. Låten snurrade nonstop i två veckor. Det gick helt enkelt inte att tröttna på den.0 kommentarer: